rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Thursday, December 31, 2009

Memories of CC Aziz.. Al-Fatihah


(Gambar dr blog kak nurul http://nufadz.blogspot.com/.. )

28/12/2009 - Opis diberitahu CC Aziz masuk CCU sebab sakit jantung. Kesian die. Ingat nk pi tgk aritu tp die ckp jgn dtg lg sbb xconfirm ward. So tggu la die confirmkan ward die dulu..

29/12/2009 - CC confirm masuk CRW. Kitorg sempat lg tengok CC kt HKL. Kitorg pun belilah biskut bermacam-macam jenis utk die..(Beli mcm kitorg yg nk mkn, bukan patient. huhu) Serius CC nampak sihat. Ceria je. Maybe sbb ramai staff yg dtg tgk die kot. Happy la kan..

30/12/2009 - Kitorg dpt call, CC Aziz meninggal pukul 2.30... Terkejut sume org. Teringat balik time kitorg melawat die smlm, nampak sihat je.. xpercaya abes.. Tp sudah ajal beliau, harus diterima..

Teringat kalo petang-petang, kalo ade keje kena balik lmbt, mesti CC tggu sume org balik baru die balik. Prihatin betul.. Patutla selama ni kadang-kadang die bertindak sensitif, macam da tau bulan-bulan terakhir awah di dunia.. Jap lg kul 11.30 ade majlis tahlil dan bacaan surah Yasin utk arwah di surau tingkat 2.. semoga roh arwah dicucuri rahmat olehNya.. Al-fatihah...

Tuesday, November 24, 2009

PAC

To anyone yg dpt panggilan PAC this December, ni ade few websites for your reference...




Good Luck!

Ish tak sabarnye..


Monday, November 16, 2009

Lelaki?

Artikel diterima daripada seorang lelaki (dengan harapan untuk memahaminya?..mungkin..) hehe sila baca kawan2...

Seorang lelaki tidak sama dengan seorang wanita. Lelaki juga tidak akan menjadi wanita, dan begitulah sebaliknya. Ramai wanita menganggap lelaki sukar difahami, begitu jugalah pendapat lelaki. Berikut dinyatakan bebarapa sifat lelaki secara umum agar anda mudah memahami mereka:

Hidup lelaki lebih mudah
Lelaki lebih mudah cara hidupnya berbanding dengan wanita. Kerana itu lelaki sukar untuk memahami jika sesuatu perkara itu disampaikan dalam bentuk kiasan oleh wanita. Wanita suka berkias dan berharap lelaki faham. Tetapi, lelaki lebih suka jika ianya dijelaskan dengan bahasa yang mudah, dan secara berterus-terang. Sekiranya wanita tidak jelas mengenai sesuatu perkara, tanyalah secara terbuka kepada lelaki.

Bahasa lelaki adalah berlainan
Lelaki bercakap dengan bahasa yang berlainan. Ini yang menyebabkan lelaki dan wanitasukar berkomunikasi antara satu sama lain. Apa yang lahir dari kata-katanya jika dia bercakap dengan wanita, adalah berbeza daripada apa yang dimaksudkan. Ini bukan bererti dia berbohong. Maka adalah lebih baik bagi wanita untuk memahami lelaki dari apa yang dilakukan berbanding dari apa yang dikatakan. Lelaki tidak pandai melahirkan rasa hatinya dalam bentuk kata-kata.

Lelaki suka membisu
Wanita berkebolehan untuk membicarakan sesuatu subjek yang sensitif dan mendukacitakan sebagai salah satu cara berhadapan dengan realiti. Tetapi lelaki lebih suka untuk menyembunyikan dan membisu.

Lelaki tidak kompleks
Jika terdapat semua tanda yang menunjukan bahawa seorang lelaki hanya mahu wanita menjaganya, mengemas rumah, menyediakan makanan untuknya, wanita harus percaya bahawa itulah yang lelaki tersebut mahu. Ini bukan bererti lelaki berfikiran primitif, tetapi lelaki memag sedemikian. Wanita selalu menganggap lelaki sebagai kompleks, tetapi sebenarnya kehendak lelaki adalah mudah.

Jangan paksa lelaki
Bila wanita mendesak lelaki mendedahkan perasaanya, mungkin lelaki itu akan mendedahkan sesuatu yang wanita itu tidak suka mendengarnya. Malah adalah lebih baik jangan bertanya dan menyelidik sampai ke akar umbi. Malah apa yang penting wanita itu perlu membaca bahasa badan lelaki, matanya, atau perubahan mendadak dalam corak perlakuannya. Jika dia pada kebiasaannya suka membaca tetapi tidak melakukannya, mungkin pada masa itu fikirannya sedang kacau.

Lelaki berahsia dengan lelaki lain
Tidak sebagaimana wanita yang lebih mudah untuk bercerita masalah yang dihadapinya kepada wanita lain, harapan dan kebimbangan yang dirasainya dan pelbagai cerita peribadi, adalah sukar bagi lelaki untuk menjadi mesra secara verbal sedemikian rupa. Untuk melakukannya lelaki memerlukan kekuatan dan keberanian yang maksima.

Lelaki pentingkan kejujuran
Sepertimana wanita, lelaki juga pentingkan kejujuran. Jika lelaki tahu yang kekasihnya atau isterinya suka bercerita kepada wanita lain tentang dirinya, besar kemungkinan lelaki itu tidak akan bercerita lagi secara mesra mengenai hal-hal rahsia yang lainnya. Kejujuran adalah penting bagi lelaki. Seorang suami mahu isterinya menyimpan rahsia-rahsia rumahtangganya.

Lelaki Perlu Keselesaan Perasaan
Wanita sering menganggap lelaki sukar difahami. Sebenarnya ini juga anggapan lelaki pada wanita. Berikut dinyatakan beberapa sifat umum lelaki agar kita lebih memahaminya.

Lelaki tidak suka dikritik
Jangan mengkritik lelaki, memainkan jika wanita itu bersedia untuk bertikan lidah dengannya. Lelaki tidak begitu terbuka untuk menerima kritikan. Mengkritik di belakangnya, contohnya kepada saudara atau rakannya, mungkin dapat mengelakkan konfrantasi serta merta tetapi dia akan berasa marah juga apabila perkara tersebut disampaikan kepadanya.

Cara baik mengkritik lelaki adalah dengan cara berjenaka dan lembut. Cara lelaki mengkritik adalah berlainan dan ia jarang dilakukan oleh wanita. Bila lelaki mahu mengkritik, masa dan keadaan dipilih dengan teliti. Bila menegur, perbincangan itu ringkas, tidak emosi dan tepat.

Untuk mengkritik lelaki eloklah kiranya kritikan itu digabung dengan sedikit pujian.

Lelaki juga mahukan sokongan
Bila lelaki menghadapi masalah dan mengadu pada wanita, wanita harus memberitahu lelaki itu bahawa dia masih diperlukan. Lelaki mahukan keselesaan perasaan dan sokongan serta kata-kata lunak seperti: "saya cintakan abang.." atau "Tidak kira apa yang terjadi, saya tetap bersama abang…"

Lelaki dan ego
Ramai lelaki menunjukkan egonya pada dua masa, pertama di dalam kerja dan kedua di ranjang. Ini biasanya menyebabkan wanita menjadi bosan. Tetapi sebaik-baiknya wanita patut mempertingkatkan ego suami atau kekasihnya.

Wanita yang menyemarakkan api cinta akan menikmati kehangatan api cinta itu. Lelaki mahu wanita memberitahu bahawa sumbangannya diiktiraf dan dilnilai. Jika anda tidak menyatakan kepadanya, siapa lagi? Jika anda mempertingkatkan ego lelaki, ia kan membuatkan lelaki merasa senang dan setiap orang disekelilingnya akan mendapat faedah, terutamanya yang dicintainya.

Lelaki mesra tanpa beremosi
Antara perkara yang ada pada lelaki dan wanita ialah kehendak mutlak untuk dikasihi dan mengasihi sebagai balasan. Intimasi emosional, bersatunya jiwa bukan hanya jasad, adalah cara bagaimana kasih sayang itu lahir. Ianya bukan satu proses sahaja.

Saturday, October 31, 2009

Another (Short) Weekends~


Mcm biasa, hari sabtu mesti diisi dgn aktiviti melepak. Disebabkan kena jadi penilai PTK on this wednesday, saya bersama encik azlan pun mencarilah tempat nk wat PTK tu kat MAEPS aka Malaysia Agro Exposition Park Serdang. Huh, senang jek nk carik tmpt tu rupenye. Hehe TQ encik azlan. Pastu bile kitorg da abes carik tmpt, jalan pun da confirm ingt, encik azlan tibe2 ajak gi Alamanda. Haha da boring ke ngn mid? hehe.. ok la i ikut je.. hehe.. 1st time kowt gi Alamanda. For both of us. Kesian betul. (Janji tercapai cita2: nk tgk Time Traveller's Wife! Kt mid da try bli tiket online tp maybank2u hampess!!) Da smp Alamanda, mule2 carik GSC. Hampeh betul. berpusing2 carik. Last2 jmpe gak. N naseb baek x ramai org queue bli tiket movie. Mmg xramai org tgk movie kt situ eh? Bagus2..


So, inilah movie yg kami tgk; The Time Traveller's Wife. Stars Eric Bana & Rachel Mc Adams, this is a kind of abnormal & weird movie, but worth to pay & watch (Kot! hehe.. Jgn marah saya kalo anda rasa cite ni xmemenuhi citarasa anda..) and yeah, Twilight: New Moon akan kuar this November.. yuhuu..


P/S: Apepun, thanks to encik azlan bawak saya tunjuk jalan n round2 arini ek.. tq.. jgnla asyik maen DOTA jek... heee...




Wednesday, October 28, 2009

Hari Yang Tensen

Tgk jam, da pkul 5.54 pm. aku dok gak kt opis. nak tau nape? sebabnye aku tgh mengupdate blog! hahaha.. tu reason no 18 la... yg sebenar2nya.. arini sgtla rase cam xckup beberapa jam. keje berlambak lg. tgk jam da pkul 5 lebih. ish... tgk title tu. 'Hari Yang Tensen' kan? ari ini adalah hari yang tensen disebabkan oleh perkara-perkara seperti yang tersenarai di bawah.....


1. Big boss xmau sign perakuan for something. Nk kena meeting2 lak.. Gile ar da la lame gile bende ni postponed. Nk meeting next week je yg die free. Just nk peraku je...kerenah birokrasi betul.. da la sbb nk jmpe big boss ni, xleh nk visit haslina yg baru je melahirkan seorg baby girl seberat 3.52 kg yg sgt comeyyyy.. kalo tau die nak suh arrange meeting je, bleh gi menjenguk ina je..
TENSEN!

2. Around kul 5pm, boss yg bawah big boss tu sebuk dari tadi "carik duit dari cawangan lain..." , "da tarik RMXXXk dari cawangan ni x?!!! (sambil berteriak kt aku)" (time tu die tgh marah2 sbb ade staf block kete die sbb die nk balik da). Hello aku baru balik dr BTM kul 5 ek. sesuke hati jek nk jerit2. tu la sape suh aku wat tender.
TENSEN!

3. Server down. Hoi nk peraku terimaan ni. Asyik kuiri lambat la apela tp server down xwat pape tindakan ke? Confirm kena kuiri penyata pemungut ni. tp bkn salah aku hokeyyy. TENSEN!

4. Aku sangat lapaaar. Lunch mkn roti jala 2 keping je sbb pg tu kehulu ke hilir smp penat n sampai hilang selera makan. Perut tgh kruuk kruuk..
TENSEN!

5. Baucer yg sgt berlambak.......... kalo leh claim OT xde la rase sgt.
TENSEN!

6. Last skali, balik krg mesti jam..
TENSEN!


Da la blik mkn lg bagus. Chow!

Wednesday, September 16, 2009

BBQ Chicken

Venue : BBQ Chicken, Jusco AU2 (betul eh ze)
Event : Buka Puasa bersama-sama encik azlan, ezz dan zzeee..heee (ditaja oleh ezznzze..tenkiu2 esok jom pegi lg =p) Nak tau psl menu nya silalah ke blog ini http://ezznzze.blogspot.com/



demam kur2..hee..ampun


Olive Luxury Drumstik yg sedappp...


Korean Charbroiled Chicken yg sgt sedapppp...


ze nk lagiiiii...hee..


Plain rice - korean style?


haha lawa rupenye amik gmbr pakai camera sy nih..


salad yg zeze kena abiskan


Seafood (Prawn) Platter


nilah semua makanan yg di order


tak sabar nk amik drumstick yg plg besar..hehe..


tgk gmbr pun da sedap..wah..jgn tgk lame2..


ni encik azlan nye drumstick yg da abes..

last skali nk balik dlm kete, tibe2 bende alah ni ade kt dpn cermin.. korg nmpk x pebende? geli betullll...yuckss...


The Manhattan Fish Market

Venue: The Manhattan Fish Market, Ikano
Event : Buka Puasa ngn dak skolah menengah + the Septemberian's birthday celebration (yeah me me!) Thanks The Usuals :)

mula2 sampai tgk menu dulu..


ni lah gmbr makanan yg sempat disnap. huhu serius xingt nk amik gmbr mknan lain..


saya dan hani



kanak-kanak riang :)


3 Septemberians yang di celebrate




Ni la semua2 yg dtg..


Owh xcukup org. Ira di mana kamu??

Friday, August 14, 2009

Blogger Boy - Qi

Blogger Boy : new Malaysian tv series kat 8tv. but not so new la sbb da kt 12th episode pun. Tp mlm td baru la 1st time tgk cite ni. Tu pun leh ngadap sebab the main cast is Qushairi Razali a.k.a Qi. Ala..yg jd host Destinasi Bajet ngn Field Trip USA tu. Ex-drummer OAG. Kdg2 nmpak gak dia kt Hit.tv jadi VJ. huhu.. I kinda like this guy. Ok.. 1st sbb die comel (haha jgn jeles alan), 2nd, dia ni kalo time jadi host Destinasi Bajet tu mmg boleh wat org stay lama la dpn tv (org tu saya la kot, org lain xtau la.. haha). Very the sempoi. Me like!

Lepas tu google la Qi n the Blogger Boy ni. n the result is:
Name : Qi
Character : Budi
Age : 31
Starsign : Leo
State (origin) : Penang
Do you have any URL / Facebook / online links? Facebook –Qushairi Razali
Occupation : Musician, host, possible brand manager
Any natural talent? I’d say Im ‘creatively’ talented.
Fav. TV series : Dexter, Californication, Heroes, True Blood, X-files, Friends.
Fav. Local actor / actress : Ida Nerina, Que Haidar, Julie Woon, Nas-T
Fav. Music genre : Pop, rock, house, electro
Fav. Singer / musician / band : Friendly Fire, Damien Rice, Coldplay, MGMT
Fav. Quote : “Destiny comes to those who pursue it.Its fated if you don’t” - Qi
Fav. / most frequented Website : www.youtube.com
Previous acting gigs (TV / Movie) : Destinasi Bajet, Field Trip USA
Comic superhero / character you would like to be : Spiderman
Which celebrity blogger would you like to be? Budi www.bloggerboy.com.my/blog :) Its really cool
Tell us something extraordinary about yourself : Sometimes I understand things more than I should. Im almost psychic :)

hehe..siap leh post dia nye profile lg.. haha..

Ok back to the Blogger Boy, this is the story about 3 person; Qi (as Budi), Julie Woon a.k.a Julie Hoi (as Nina) n Nas-T (as Kid). Owh forgot to mention, Julie Woon is Qi's gf! Both of them are together while filming this series..huhu.. ( I don't know whether this is real or not). There's something about Julie's past time, but, never mind la.. carik sndri la ek.

Blogger Boy is some kind of nice show, but the problem is it's so out of our Malay lifestyle..too open-minded nye story. nk tau ape probnye, tgk sendiri la ye..hehe..malas nk komen. haha.. Tp disebabkan ade Qi, kena layan cite ni. Tgk tp jgn terpengaruh!

Ok sape2 nk tgk cite ni, tggu kt dpn 8tv every Thursday 9.30 pm. tak pun leh tgk anytime kt http://www.8tv.com.my mcm yg saya tgh wat sekarang. muahahahahaha....

Friday, August 7, 2009

alamak esok ade exam PTD. Beli buku Malaysia Kita pun baca mcm ape je. Camne nih.. nervous2.. (sebab 1st time pegi kot) huhu.. lantak laa..

Wednesday, July 29, 2009

Amanat dari Boss saya!

From : Ketua Bahagian Kewangan dan Akaun
To : Noor Fadhilah Mokhtar Din
Cc : Bahagian Kewangan CPK, Ketua Bahagian CPK
Subject : Tiada di pejabat

Cik Fadhilah,
Adalah dimaklumkan bahawa semua akauntan di Bahagian Kewangan & Akaun akan menghadiri Persidangan Akauntan Sektor Awam di Kota Bahru mulai 27.7.2009 hingga 29.7.2009, puan diminta menjalankan tugas Ketua Bahagian Kewangan sehingga saya kembali bertugas.
Sekian, terima kasih.
--------------------------------------
Ketua Bahagian Kewangan Dan Akaun
Cawangan Pengurusan Korporat
Ibu Pejabat JKR Malaysia


Haiyaaa...!!! Sakitnye kepala..!!!! Rasa mcm nk menghilangkan diri setahun..!!!

Monday, June 15, 2009

Back to work!!

Wednesday, June 3, 2009

Bye bye Malaysia~~~~~~

Be back sooooonnnn :)

Tuesday, June 2, 2009

Sand Art. Must See!

video
yeehaa..2 big bosses cuti seminggu..!!
tggal la kitorg yg gred 41 bermaharajalela kt office..
yesss..!!
(mcm nk ponteng pun ade..)

Tuesday, May 5, 2009

Yuran kolej UKM naik

(Courtesy of Kosmo)

KUALA LUMPUR - Pelajar Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) bimbang dengan nasib mereka apabila pihak pengurusan kolej di universiti itu berhasrat untuk menaikkan yuran asrama daripada RM490 kepada RM600 bagi setiap semester bermula sesi depan.

Kenaikan yuran tersebut kini menjadi perbualan hangat di kalangan pelajar kerana mereka sudah dibebani dengan kenaikan yuran pengajian sejak tahun lalu.

Malah, kesan kenaikan yuran asrama itu akan turut dirasai oleh 4,000 hingga 5,000 pelajar baru yang dijangka memulakan pengajian mereka tidak lama lagi.

Kosmo! difahamkan, kenaikan yuran asrama itu melibatkan lapan buah kolej kediaman iaitu Kolej Ibrahim Yaakub, Datuk Onn, Aminuddin Baki, Ungku Omar, Burhanuddin Helmi, Rahim Kajai, Ibu Zain, Idris Al Marbawi, Tun Syed Nasir, Tun Dr. Ismail dan Tun Hussein Onn.

Bagaimanapun, pelajar yang menginap di dua buah kolej lagi iaitu Kolej Za'ba dan Keris Mas bakal menikmati penurunan yuran sebanyak RM90 ekoran penyelarasan yuran yang dilaksanakan oleh UKM.

Salah seorang pelajar fakulti undang-undang universiti itu yang cuma mahu dikenali sebagai Munirah mempersoalkan kenaikan yuran tersebut kerana mutu perkhidmatan yang disediakan kepada pelajar masih rendah.

"Kalau dilihat dari segi keselamatan, keselesaan, kemudahan Internet masih lagi mengecewakan pelajar di sini. Kalau nak naikkan yuran pun kena pastikan semua itu dipenuhi dahulu baru pelajar tidak akan mempersoalkan kenaikan ini,'' katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Menurut beliau, kesan kenaikan yuran pengajian pada tahun lalu masih lagi dirasai oleh kebanyakan pelajar dan ditambah lagi dengan bebanan baru ini menyebabkan ramai pelajar merungut.

"Tahun lepas pelajar baru kena bayar yuran pengajian sebanyak RM750 untuk satu semester berbanding sebelum ini cuma RM550. Sekarang nak naik lagi, saya yakin ramai yang akan pening kepada," ujarnya.

Sementara itu, seorang lagi pelajar yang cuma ingin dikenali sebagai Faizal meminta pihak pengurusan universiti mempertimbangkan semula kenaikan tersebut ekoran kemelesetan ekonomi dunia yang turut melanda negara ini.

"Saya merayu kepada pihak universiti pertimbangkan keputusan yang bakal dilaksanakan itu. Kalau boleh kami juga ingin tahu perincian sebenar yuran yang dibayar pada setiap semester supaya ada ketelusan di antara pelajar dan pihak pengurusan universiti,'' katanya.


p/s: Huhu dulu kitorg yuran kolej mahal xde sape nak heran pun....

Thursday, April 30, 2009

Pity me~


..I'm sick..

..But I have to work..

(sy nak balikk...waaa...)

Monday, April 27, 2009

LOVE VS MARRIAGE

Received this from email forwarded by mr azlan.

A student asks a teacher, "What is love?"

The teacher said, "in order to answer your question, go to the wheat field and choose the biggest wheat and come back.

But the rule is: you can go through them only once and cannot turn back to pick."

The student went to the field, go thru first row, he saw one big wheat, but he wonders....may be there is a bigger one later.

Then he saw another bigger one... but may be there is an even bigger one waiting for him.

Later, when he finished more than half of the wheat field, he start to realise that the wheat is not as big as the previous one he saw, he know he has missed the biggest one, and he regretted.

So, he ended up went back to the teacher with empty hand. The teacher told him, "...this is love... you keep looking for a better one, but when later you realise, you have already miss the person...."

"What is marriage then?" the student asked.

The teacher said, "in order to answer your question, go to the corn field and choose the biggest corn and come back. But the rule is: you can go through them only once and cannot turn back to pick."

The student went to the corn field, this time he is careful not to repeat the previous mistake, when he reach the middle of the field, he has picked one medium corn that he feel satisfy, and come back to the teacher.

The teacher told him, "this time you bring back a corn.... you look for one that is just nice, and you have faith and believe this is the best one you get.... this is marriage."

Realization


Turn to www.google.com n you will see this:

which means GOOGLE (coded in Morse Code)

huhu..

try this Morse Code Translator


wondering why google make this code as their logo today??

just because..


today is SAMUEL MORSE'S BIRTHDAY!

huhu..



(i'm bored..)


“Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Thursday, April 9, 2009

PM names 28-member Cabinet

Haha since da keje dgn government, skang da makin up-to-date with government issues. And this is the new Cabinet members (Minister only) which has been announced by PM today.

Prime Minister and Finance Minister 1
Datuk Seri Najib Tun Razak

Deputy PM and Education Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin

Ministers in Prime Minister’s Department
Unity and Performance Dr Koh Tsu Koon
Law and Parliament Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz
Religious Affairs Brig. Gen. (Rtd) Datuk Jamil Khir Baharum
Economic Planning Unit Tan Sri Nor Mohamed Yakcop

Deputies: Datuk Liew Vui Keong, Senator Datuk Dr Mashitah Ibrahim, Datuk SK Devamany, Ahmad Maslan, Senator T. Murugiah

Finance
Datuk Seri Najib Tun Razak
Finance Minister II: Datuk Ahmad Husni Hanadziah
Deputies: Datuk Chor Chee Heung, Datuk Dr Awang Adek Hussein

Education
Tan Sri Muhyiddin Yassin
Deputies: Datuk Wee Ka Siong, Datuk Puad Zarkashi

Transport
Datuk Seri Ong Tee Keat
Deputies: Datuk Abdul Rahim Bakri, Datuk Robert Lau

Home
Datuk Seri Hishammuddin Hussein
Deputies: Datuk Wira Abu Seman Yusop, Jelaing Mersat

Information, Culture, Arts and Communications
Datuk Seri Dr Rais Yatim
Deputies: Datuk Joseph Salang Gandum, Senator Heng Sai Kee

Energy, Green Tech & Water
Datuk Peter Chin Fah Kui
Deputy: Noriah Kasnon

Plantation Industries and Commodoties
Tan Sri Bernard Dompok
Deputy: Datuk Hamzah Zainuddin

Rural and Regional Development
Datuk Seri Shafie Apdal
Deputies: Datuk Hassan Malek, Datuk Joseph Entulu

Higher Education
Datuk Seri Khaled Nordin
Deputies: Dr Hou Kok Chung, Saifuddin Abdullah

International Trade and Industry
Datuk Mustapa Mohamed
Deputies: Datuk Muhkriz Mahathir, Datuk Jacob Dungau

Science, Tech and Innovation
Datuk Dr Maximus Ongkili
Deputy: Fadillah Yusof

Natural Resources and Environment
Datuk Douglas Uggah Embas
Deputy: Tan Sri Joseph Kurup

Tourism
Datuk Seri Dr Ng Yen Yen
Deputy: Datuk Seri Sulaiman Abdul Rahman Abdul Taib

Agriculture and Agro-based Industries
Datuk Noh Omar
Deputies: Johari Baharum, Rohani Abdul Karim

Defence
Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi
Deputy: Datuk Dr Abdul Latif

Works
Datuk Shaziman Abu Mansor
Deputy: Datuk Yong Khoon Seng

Health
Datuk Seri Liow Tiong Lai
Deputy: Datuk Rosnah Rashid Shilin

Youth and Sports
Datuk Ahmad Shabery Cheek
Deputies: Datuk Razali Ibrahim, Wee Jeck Seng

Human Resources
Datuk Dr S. Subramaniam
Deputy: Datuk Maznah Mazlan

Domestic Trade and Consumer Affairs
Datuk Seri Ismail Sabri
Deputy: Datuk Tan Lian Hoe

Housing and Local Government
Datuk Kong Cho Ha
Deputy: Lajim Ukin

Women, Family and Community Development
Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil
Deputy: Datin Paduka Chew Mei Fun

Foreign Affairs
Datuk Anifah Aman
Deputies: Datuk Lee Chee Hong, Senator A. Kohilan

Federal Territories
Datuk Raja Nong Chik Zainal Abidin
Deputy: M. Saravanan

(courtesy from The Star Online)

Monday, April 6, 2009

This week..

This week...

~ Boss left for Labuan from today until Wednesday (yahuuu!!)
~ Not pretty much work to be done (boring~)
~ Download movie banyak2 sbb da xde keje. haha..!

Tuesday, March 31, 2009

Employer nowadays...

Received an email this morning regarding the employers nowaday. Since takde keje sgt, upload la mende alah ni..Haha, have a look at this (especially for those yg malas dtg keje). Have fun!






Wednesday, March 25, 2009

Puchi's 24th Birthday Celebration at The Apartment

Since Facebook is blocked, upload gambar kat sini je laa...

Last night 0n 24th March, we're planning for Puchi's suprise bday celeb (but not so suprise-read till the end). Earlier plan ingat nk wat kat Pyramid but mcm jauh je..for those yg keje kt KL kan, jammed lg. So, plan punye plan, wat kat The Apartment, The Curve. None of us had tried The Apartment, I think la sbb sume mcm wondering je ni mcm mane, ni mcm mane time tgk menu. Hehe.. tgk je la gmbr ni :)

The menu. Made from graph paper if u noticed

Shira's - Piquant Cream Grilled Chicken

Puchi's - Chicken Grilled with Peach & Walnut (guess so)

Mine - Chicken in a Bag

Birthday girl

Blurry~~

Mula-mula sampai mmg kitorg da ckp the cake should be out after we all finished the dinner. We want to make it as a SUPRISE. Tapi boleh pulak lepas kitorg da bgtau boleh bwk kek, waiter tu bring out the pinggan dulu n put the plates on our table! Tak suprise langsung. Haha. After that baru die bring out the cake. Cis.. Serupa tak payah sorok kek tu!

Selepas disapukan cakes's cream. Haha!

The present - Purse from Roxy & a card

Hurmm, after all, the food is so-so.. not pretty worth the price. But the deco is cool dowh. Feels like in apartment. Haha..ade kerusi made from bed lagi. Huhu ape-ape pun, we have so much fun that night! Happy Birthday Puchi!! Forever 19 yaa..

Haiyaaa..!!!

Bosannye...!! Facebook n YM blocked!! Tak bes langsung!

Tuesday, March 10, 2009

Jason Mraz Tours KL

Finally..the post of Jason's concert is here. Haha sorry for the late post guys. Alrite, lets talk about the concert!

Few months ago, when I heard about this concert, i was like.. omg. I cannot miss this. Hehe. So I bought the tickets at the first day the tickets had been released at Rock Corner, Mid Valley. I bought the RM88 tickets, the free seating area. Not really have much money at that time. Huhu.

So on Wednesday, 4 March 2009 around 6.00pm, me n Mr. Azlan went to Stadium Negara, and arrived there around 6.30 pm. Luckily parking is not the problem, but the problem is the parking fees is RM10. Hello..even the parking area itself is not a cark park. Parking pun celah2 pokok. How could they carik mkn smp nk cekik darah like that. Gila. But, its okay cause it's Jason Mraz's concert. Huhu.

The we walk through the stadium. Wow..a big crowd is waiting to enter the stadium. We stopped at the stall n buy burgers. Lapar seh..This one also gila. 1 plain burger+beef+little sauce costs RM3. Ingat burger McD ke weh. But it's okay. Cause this is Jason's concert. Hahaha. Then we queing to enter the stadium. The que is not long, so it took just few minutes for us to enter. Yeay!

Waiting and waiting, the concert only started at 8.30pm. Normal. No opening artist, Jason appeared on the stage with his vintage hat and simple grey outfit. He is holding his handy cam and recording all of us screaming at him. haha..very cute. He performed his first song, Make It Mine. After that was The Remedy and lot more which I couldn't remember. Some of the songs were You and I Both, I'm Yours, Life is Wonderful, Butterfly, Dynamo of Volition, If It Kills Me, Live High, Geek in The Pink and more. Jason also sang The song Lucky, duet with Penny Tai (Malaysian artist who sang Ni Yao De Ai song for Meteor Garden theme, in case you don't know her la kan). The crowd seems to know all the Jason's songs and sing along with him. Huaaa.. I love the moment. Jason also seems to love it! haha.. for sure.

Jason (in the middle with I LOVE KL shirt) with his band
Thanking the audience

The concert ended quite quickly. Around 9.50pm. Huhu. Xpuas beb. On the way to the car, we saw a bus at the backdoor, with 2 police. Woo..that's Jason's bus but he's not in the bus yet. Haha.. We waited for him for about half an hor. Waiting and waiting, his band's member get into the bus first and Jason is the last person to get in. And we managed to get a not clear pics of him. huhu. kecewa!

The not so clear pics of him. Can u see him with his brown vintage hat?
Haha..Only managed to snap the right side of him. He is in the bus.

But never mind, his performance is the things that matter. This concert was worth my money..He is a great performer. Loves the way he performed and his interaction with audience. Huhu.. Wish to see him again live in next few years!