rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Friday, October 12, 2012

Scan 3D 4D at 26 weeks

Assalamualaikum semua!

Hari ni genap pregnant 27 weeks. Ikut ticker, 91 days to go.. Makin berdebar je rasa. Dup dap dup dap!

Last week @ 26 weeks, pergi scan 4D baby kat Scan 3D 4D Malaysia. Kitorang buat appointment kat Klinik Fauziah, Ampang hari Sabtu. Maybe ada delay sket atau memang dia bukat slot banyak sangat aritu, appointment kitorg sepatutnya pukul 1.40 pm tapi pukul 3 lebih baru sampai turn kitorang.Tapi tak kesah sangatla sebab memang bes scan kat sini. Sonographer kat situ, Jezzlyn sangat la friendly. Kita pun tak segan sangat.

Kitorang buat scan 3D 4D je, tak buat detail scan. Tapi amik pakej 3D 4D scan pun Jezz tengok tumbesaran baby sama tak dengan umur baby skang. Tapi kalo buat detail scan memang detail betul la. Jantung pun check, paru-paru pun check. Kitorang decide, takpe la.. amik 3D 4D scan jek.. Harga untuk pakej 3D 4D = RM 100. Kalau buat sekali dengan detail scan, harganya RM 200.

So far, alhamdulillah.. baby membesar dengan jayanya! Pipi pun dah gemok, Jezz cakap. Haha. Mulut kecik je, hidung mancung, Jezz cakap lagi. Ikut ayahnye ke? Errr... ye kott haha. Tapi yang ikut mamanya, tido lena betul! Jezz gerak2 perut suruh bangun pon baby tak nak bangun. Aku ni memang suka tido! haha masa bujang2 time blajar dulu je la.. sekarang ni dah normal okeh =p

Oo yang besnya kat sini, kalo scan tapi baby taknak tunjuk muka gak, walau dipujuk berkali-kali, kita takkan di charge okeh! Okeh la tu kan.. tapi nasib baik la anak mama ni bagusss je tunjuk muka dia. Dengan dia punya tetttt pun siap tayang lagi! dan untuk makluman ye, confirm 100% its a BOY!! Jezz cakap, " Eee tak malu la dia ni da tunjuk-tunjuk dah dia punya bebird. Tak sorok-sorok ponnn" (Jezz bercakap dengan gaya yang comel ye kawan-kawan, macam tengah cakap ngan budak). So alhamdulillah, memang aku da beli banyak baju kaler biru. Sebelum ni macam asyik terpikir je betul ke anak aku ni boy? buatnya gegirl... tapi boleh jugak la kan baby girl pakai baju biru. Padehall.. Jangan baby boy pakai baju kaler pink sudahhh... Sian dia..

Say no more, dipertontonkan muka anak aku yang comel ini (puji anak sendiri takde sape marah kan kann) =)

  

 



 
  Ni pulak video dia tak nak bangun tido even Jezz da goyang-goyang perut suruh dia bangun. Yang bergoyang-goyang tu adalah perut aku yang sedang digoncang ye! haha

P/s: Untuk booking, please go to page 3D 4D Scan Malaysia, dorang selalunya akan keluarkan schedule untuk seminggu, then baru buat booking ye..

2 comments:

Nurul Affendi said...

oit!
Cutenye!!!
tak sabar nak jumpe kamu budak!!

makan budaakkkk!!!!

Cantiknya ciptaan Allah ni!
hmmm.....

bayi ibu said...

terima kasih banyak atas testimonial ye , boleh refer www.3d-4d-scan-malaysia.com atau www.bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia untuk latest package ye ... kalau tidak jumpa muka baby FREE , jantina tak nampak free untuk 22minggu keatas , REFUND kalau jantina salah .. guarantee services ye ... 2d detail scan , 5d scan>> HDlive juga available di ampang , boleh refer kat facebook untuk latest update sonographer bertugas termasuk miss jezzlyn, miss celynn, miss shanice , miss ada , miss irene di facebook >> https://goo.gl/53vyFG ... cuba klik link ni ye.. sebarang masalah semasa booking online sila sms 0176202933/0164383366 (SMS sahaja) , book sahaja bayar semua lepas scan.

Post a Comment