rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Friday, November 23, 2012

Confinement Set

Assalamualikum semua!

Aritu ada post pasal confinement set kan? Plan nak amik set shaklee jek, tapi mak pulak kata kena jamu bagai.. tak cukup dengan supplement jek. Adus.. Money money come to me! Confinement set yang ada kat luar sana tu price boleh tahan gak! Pastu dah pening plak nak pilih confinement set yang mana.

Actually, besides shaklee, ada 3 confinement set yang macam bes!

1. Set Bersalin Nona Roguy




PhytoNatal - 90 biji  - untuk makan
Akar Herbanika - 10 paket -
untuk makan
Minyak Herbanika - 100 ml -
external use
Herbanika barut (krim) - 60gm  -
external use 
Uncang Cuci Herbanika - 10 paket - external use
Herbanika Lulur - 100gm - external use  


Price : RM290-365.00

Even set ni agak pricey, rasanya set ni yang dapat review yang paling bagus among mommies.. Bagus untuk elak sembelit time pantang, and banyakkan susu ibu untuk yang nak breastfeed baby..
Set ni memang takde bengkung, pilis, param bagai. Apa pilis, param? Haha sila google. Ai pon bila nak cari confinement set baru tau menatang ape tuh!


2. Set Bersalin Amway - Tropical Herbs




8 Produk untuk luaran:-

  1. Herbal Douch - yang bertindak membersihkan bahagian peranakkan (20 sachet).
  2. Herbal Bath - sebagai mandian untuk membersih dan mengharumkan badan (20 sachet).
  3. Firming Herbal Blend - mengemaskan bahagian perut (20 peket).
  4. Herbal massage oil - untuk tujuan urutan badan semasa pantang (1 botol).
  5. Warming Herbal Blend - memanaskan badan dan membuang lebihan air dalam badan (15 peket).
  6. Calming Herbal Blend - melegakan sakit kepala (15 peket).
  7. Baby oil - mengelakkan perut bayi - dari masuk angin(1 botol).
  8. Bengkung untuk ibu.
2 Produk untuk dalaman (makan)
  1. Herbal Tea - 10 Sachet - melancarkan edaran darah - dan mempercepatkan penyembuhan luka-luka.
  2. Kapsul after birth 1 & 2 - bertindak memulihkan tenaga dan kesihatan ibu disamping memperbanyak air susu (60 biji setiap botol). 
Price : RM 280-300   

Set ni macam dah complete dah.. Ramai gak bagi good feedback.



3. Tanamera Postnatal Care Set



  1. Cold Pressed Virgin Coconut Oil (100ml)
  2. Feminine Herbal Wash (10gm x 14 sachets)
  3. Herbal Bath (10gm x 14 sachets)
  4. Herbal Massage Oil (100ml)
  5. Firming Herbal Blend Paste (15gm x 14 sachets)
  6. Bengkung / Abdominal Wrap
  7. Herbal Tea (2gm x 14 sachets)
  8. Calming Herbal Blend Paste (3gm x 4 sachets)
  9. Boreh Body Scrub (20gm x 4 sachets)
  10. Brown Formulation Soap (125gm)
  11. Lavender Floral Water (70ml)
Price: RM 360

Set Tanamera ni memang tengah popular skarang. Rasa macam duk dalam spa je orang bagi feedback.

Actually, 3 items from this Tanamera set (VCO, Herbal Massage Oil & Brown Soap) da beli last 2 weeks. Reason beli, kena tunggu entry lain. Hehe.

Dan sekarang.... confuse lagik....!!!

3 comments:

mykadkahwin-online said...

dan dan!
hahaha~
amway cam best pulak!

fadhilah said...

Amway mcm complete & dapat good review gak, tapi mcm NR lagi bes. tradisional la skit kot NR neh..

Fadliana said...

aku tau nape beli..hehe

Post a Comment